دبير دين و زندگي
ديني
کارشناس یک امور تربیتی گفت: مهمترین مزیت اضطراب ایجاد انگیزه فعالیت در انسان است اما اگر میزان اضطراب در فرد خیلی شدید باشد باعث ایجاد اختلال در فعالیت شخص میشود.
حسن ولیپور - افزود: اگر کسی درس نخوانده و از امتحان میترسد، این ترس، اضطراب محسوب نمیشود چرا که ترس علت دارد و فرد میداند با آوردن نمره پایین یا تجدید شدن از طرف خانواده بازخواست میشود.
وی ادامه داد: طبیعی است دانشآموزی که خوب درس خوانده، نباید از امتحان بترسد اما برخی از این افراد بدون علت میترسند که این نشان از اضطراب امتحان دارد. اضطراب ممکن است مفید هم باشد مثلا اگر فرد اضطراب نداشته باشد ممکن است برای رفتن به مدرسه از خواب بیدار نشود یا اصلا درس نخواند. ولیپور تصریح کرد: مهمترین مزیت اضطراب ایجاد انگیزه فعالیت در انسان است اما اگر میزان اضطراب در فرد خیلی شدید باشد باعث ایجاد اختلال در فعالیت شخص میشود مثل دانشآموزی که درس خوانده ولی استرس امتحان مانع از جواب دادن او به سوالات میشود. وی اضطراب امتحان را دلهره و نگرانی که معمولا افراد در مواجهه با موقعیتی به نام امتحان با آن روبرو میشوند، دانست و گفت: این افراد هنگام شرکت در امتحان دچار فراموشی میشوند، هنگام امتحان تمرکزحواس ندارند و نمیتوانند آموختههای خود را تنظیم کنند، همچنین دچار خشکی دهان، تپش قلب، تعریق و غیره میشوند. ولیپور علائم اضطراب امتحان را به چهار دسته علائم احساسی، رفتاری، فکری و جسمانی تقسیم کرد و افزود: این افراد احساس دلهره دارند که علائمی چون قدم زدن، پابه زمین زدن، محکم به صندلی چسبیدن را نیز به همراه دارد همچنین این فرد تفکراتی مانند اینکه از عهده امتحان برنمی آید، نمره خیلی پایین میگیرد و دیگر همکلاسیها، وی را مسخره میکنند، دارد. وی تصریح کرد: این اشخاص با افزایش خودآگاهی از علائم شناختی و جسمانی اضطراب، مثبتاندیشی، تغذیه مناسب، استراحت کافی، مرور دروس در شب امتحان، حضور به موقع در جلسه آزمون میتوانند از میزان استرس خود بکاهند. منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات شما عزیزان: پنج شنبه 9 خرداد 1392برچسب:, :: 3:8 :: نويسنده : غلامعلي ذوالفقاري
آخرین مطالب پيوندها
تبادل
لینک هوشمند
نويسندگان |
||
|